top of page

Samen naar een gezonde(re) levensstijl met het obesitastraject.

Obesitas, een wijdverspreide en toenemende zorg binnen de moderne samenleving, vormt een serieuze bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van mensen wereldwijd.


Wij, bij Groepspraktijk Grossard, willen dit graag samen met jou aanpakken. Je op weg helpen naar een gezonde(re) levensstijl met betrekking tot voeding en beweging.

 

Een druk leven kan het moeilijk maken om voldoende tijd te besteden aan winkelen en koken. Sociale gelegenheden en andere verleidingen zijn groot in de maatschappij van nu. Daarnaast wordt ‘gezonde’ voeding tegenwoordig voorgesteld als prijzig.


Vind jij dit herkenbaar?

Tijdens ons traject helpt de diëtist jou om te gaan met het maken van de juiste keuzes, etiketten te leren lezen, etc. Handige tips zullen gegeven worden om jouw eetgewoonten om te gooien naar een volwaardig en evenwichtig voedingspatroon.

 

Heb je een (zittende) drukke job met daarnaast een huishouden en is het moeilijk om sport gepland te krijgen in je week? Of weet je helemaal niet hoe je moet beginnen aan meer bewegen of sporten? (her)Starten met bewegen heeft een positief effect op je gezondheid (slaapapneu, diabetes,...). Zelfs de kleinste vorm van beweging kan dit gezondheidsvoordeel teweegbrengen. Een geleidelijke opbouw en laagdrempelig sporten om blessures te vermijden is een must en kan je bij ons verwachten! Wij bieden éénmaal per week een sessie onder begeleiding van een kinesist aan. Hiernaast proberen we een vorm van beweging te ontdekken die jullie graag doen, zodat jullie ook naast dit traject hiermee aan de slag kunnen.

 

Hoe ziet dit traject er dan uit?

Neem contact met ons op via onderstaand e-mailadres. Dan zal de diëtiste u contacteren voor een eerste intakegesprek (60 min). Nadien zal er ook een intakegesprek (60 min) bij de kinesiste ingepland worden.

Nadien starten de beweegsessies éénmaal per week (10x) en worden de sessies diëtiek (5x) in samenspraak met jou ingepland.

 

Een evenwichtig eetpatroon in combinatie met regelmatige beweging, vormt de hoeksteen van een gezond leven. Wens je graag nog meer informatie over ons obesitastraject, kan je altijd contact met ons opnemen via het onderstaande e-mailadres.

 67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page