top of page

Hoe verloopt een behandeling osteopathie?


Anamnese

 

Een eerste behandeling osteopathie start steeds met een uitgebreid anamnesegesprek. Tijdens dit gesprek worden de specifieke en algemene klachten van de patiënt bevraagd en wordt er nagegaan of de klacht van de patiënt in aanmerking komt voor een osteopathische behandeling.


Onderzoek


Na het anamnesegesprek start het osteopathisch onderzoek. Dit bestaat uit een screening van het volledige lichaam! Deze screening is essentieel om enerzijds de pijn veroorzakende structuur te achterhalen en anderzijds bewegingsverliezen van andere lichaamsstructuren op te sporen, die op hun beurt symptomen kunnen veroorzaken die elders gelegen zijn.

Het osteopathisch onderzoek wordt doorgaans in ondergoed uitgevoerd, zodat de osteopaat een volledig beeld krijgt van de lichaamshouding en -beweging. Dit stelt de osteopaat in staat om mogelijke structurele problemen en bewegingsbeperkingen nauwkeurig te observeren. Indien u zich hierbij niet comfortabel voelt is het uiteraard ook mogelijk een korte short of andere kledij te dragen tijdens het onderzoek.


Behandeling


Een osteopathische behandeling is gericht op het herstellen van het evenwicht in het lichaam, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van pijn. Door de holistische benadering wordt niet alleen de symptoomlocatie, maar alle regio’s die de symptomen kunnen veroorzaken behandeld.Terugbetaling


Belangrijk om te weten is dat je geen verwijzing van de huisarts nodig hebt voor een osteopathische behandeling.Verder heb je ook recht op een gedeeltelijke terugbetaling van 10 euro (5x per jaar bij de meeste mutualiteiten).

Wil je meer weten over osteopathie? Lees de blogpost “Wat is osteopathie?”https://www.kinegrossard.be/post/wat-is-osteopathie  


Twijfel je of osteopathie je met jouw klacht kan helpen? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page