top of page

Prenatale routine met Caroline.

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

Ongeveer 20% van de zwangere vrouwen krijgt tijdens haar zwangerschap last van de onderrug of het bekken. Tijdens de zwangerschap maakt het lichaam namelijk hormonen aan, die het lichaam voorbereiden op de bevalling door gewrichten en ligamenten flexibeler en rekbaarder te maken. Op deze manier kan de baby gemakkelijker door het bekken tijdens de bevalling.Wanneer je spieren echter niet sterk genoeg zijn om deze extra bewegingsvrijheid op te vangen, gaan ze verkrampen en krijg je bekkenpijn, soms ook wel bekkeninstabiliteit genoemd.


De belangrijkste tip om dit te voorkomen of om de pijn te verzachten, is 'BLIJF BEWEGEN'! Vermijd het om langdurig in dezelfde houding te blijven zitten/staan/liggen. Goede vormen van beweging zijn wandelen, fietsen en (na de quarantaine) zwemmen. Anderzijds is het ook belangrijk om een goede balans te vinden tussen beweging enerzijds en rust anderzijds. Als je bijv. gaat wandelen, kan je beter 2 x 30 minuten gaan, dan 1x 60 minuten. Kijk wat je lichaam aankan en pas je hieraan aan.

Onderstaand vind je een video met een routine van oefeningen, die specifiek gericht zijn op het versterken en stretchen van de spieren van bekken en rug. Al deze oefeningen kan je op eender welk moment van je zwangerschap doen. In ideale omstandigheden oefen je dagelijks.


De stretch-en ontspanningsoefeningen mag je ook meer doen, zeker als je last hebt.


Veel plezier!

Caroline Grossard

602 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page