top of page

EIN-DE-LIJK! Terug naar school!


Een nieuw schooljaar, een nieuwe start, een goed gevulde brooddoos! Stilaan pakken we de draad terug op na de lockdown. We gaan terug werken en onze kinderen mogen terug naar school. Weliswaar met de nodige afstand en maatregelen, maar het is toch een goed begin om ons ‘oud’ leven terug op te nemen, niet?

Het werd aangetoond dat gezonde voeding een cruciale rol speelt bij de preventie en aanpak van COVID-19. Het zou je immuunsysteem onder andere versterken door de aanbreng van verschillende en voldoende voedingsstoffen. Daarnaast helpt gezonde voeding om een gezond gewicht in de te hand werken. Uit verschillende wetenschappelijke artikels is namelijk gebleken dat obesitas zorgt voor een verhoogd risico op een infectie met het coronavirus. Bovendien wordt er opgemerkt dat er bij hen vaak ernstigere complicaties optreden.


Conclusie? Gezonde voeding voor een gezond lichaam!


Hoe maak je nu zo een kindvriendelijke en vooral gezonde boterhamdoos klaar?

*Deze tips kan je natuurlijk ook toepassen op je eigen lunch.

· Maak de lunch de avond voordien al klaar

· Varieer voldoende. Het moet niet altijd brood zijn. Kies eens voor een wrap, salade met rijst, pasta, quinoa, omelet, groentenmuffins. Je kan je groenten ook altijd verwerken tussen de boterham of wrap.

· Geen tijd om groenten of fruit te snijden? Kies dan eens voor snoepgroenten (babywortels, kerstomaten, enz.) en/of gemakkelijke kleine stukjes fruit (bessen, aardbeien, druiven, mandarijn, enz.)

· Plan op voorhand wat je de komende week als lunch gaat meegeven.

· Betrek je kind bij het klaarmaken van zijn/haar lunch. Maak het bijvoorbeeld plezant door figuurtjes uit te snijden, te werken met veel kleuren, boterhammen in verschillende vormen snijden, brood- of fruitbrochette maken. Dit neemt natuurlijk wel wat meer tijd in beslag, dus doe dit niet de ochtend zelf, wanneer je in alle haast je kinderen moet klaarmaken om naar school te gaan.

· Werk eens met een zelfgemaakte, gezonde dipsaus, waar je kind bijvoorbeeld snoepgroenten, reepjes geroosterd brood en blokjes gebakken kip in kan dippen.

· Geef eens iets anders/extra mee: hardgekookt ei, noten, gesneden avocado, melk, yoghurt.

· En natuurlijk, vergeet het vocht niet. De voorkeur gaat naar water, maar je kan dit ‘pimpen’ met fruit, groenten, kruiden, grenadine 0%.

Succes ermee, en aan iedereen een fijne start van het nieuwe schooljaar gewenst!


Stephanie.

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page