top of page

Acupunctuur, wat te verwachten?

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

Acupunctuur is een behandelingsmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het ontstond lang voor de Westerse geneeskunde en is op totaal andere principes gebaseerd. Acupunctuur gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.


Maarten klaps in actie


De acupuncturist prikt met een naald specifieke trigger points of oppervlaktepunten op het lichaam aan. Dit stimuleert het zenuwstelsel om bepaalde chemische stoffen vrij te maken. De stoffen helpen de energiebalans en de lichaamsfuncties te herstellen. Bij het plaatsen van de naald voel je een kleine prik. Tijdens de behandeling kan de acupuncturist de naalden lichtjes manipuleren om de punten extra te stimuleren. Dit doet hij door lichtjes te draaien met de naalden of de naalden te laten trillen. Dit is elektrische acupunctuur. Na ongeveer dertig minuten worden de naalden verwijderd. 

Het is mogelijk dat je na de behandeling tintelingen ondervindt in armen of benen. De oorspronkelijke symptomen worden soms ook tijdelijk erger. Dit gaat nadien spontaan weer over.  Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van persoon tot persoon en van de aandoening.

851 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page